fbpx

На Франківщині зареєстрували 48 імпортних автомобілів за заниженою акцизною ставкою

Стиль життя 17:32, 06.09, 2016

З 1 серпня 2016 року громадяни України можуть ввозити з-за кордону автомобілі за зниженою акцизною ставкою. Це стосується автомобілів, вироблених не пізніше 1 січня 2010 року, які ввозяться на митну територію України особою для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, інших господарських та цивільно-правових договорів або за рішенням суду в кількості понад один легковий автомобіль протягом календарного року.

Про порядок реєстрації таких автомобілів розповіли у регіональному Івано-Франківському сервісному центрі МВС України.

Не підпадають під дію цього закону транспортні засоби, які виготовлені та ввозяться з Російської Федерації або з тимчасово окупованої території.

Аби оформити придбаний автомобіль, необхідно звернутись до Сервісного центру МВС та надати наступний пакет документів: паспорт, ідентифікаційний код, вантажну митну декларацію, митне посвідчення, сертифікат відповідності, іноземне свідоцтво про реєстрацію авто з відміткою про зняття з обліку, документ, що підтверджує факт купівлі авто. Останні два документи необхідно надати в перекладі.

По закінченню реєстрації транспортного засобу адміністратор вносить у графу "особливі відмітки" позначку про заборону відчуження майна протягом одного року з дня реєстрації.

За новими акцизними ставками, для розмитнення автомобіля, що використовувався, з двигуном 1 літр треба буде сплатити 0,102 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна. За розмитнення автомобіля з двигуном 1,5 літри – 0,063 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна. Для машини об'ємом двигуна понад 2200 куб. см, але не більш як 3000 куб. см – 0,276 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна. На потужніші автівки здешевлення буде, але не таке значне.

В Сервісних центрах МВС на Івано-Франківщині вже зареєстровано 48 автомобілів, привезених з-за кордону, які підпадають під дію нового закону.

Купити дешевше вживану іномарку можна буде тільки для власного користування, а не на продаж, оскільки дозволяється придбати лише одну машину на рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: