fbpx

На Франківщині затримали гастролерів з Кавказу, які обкрадали квартири. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 11:53, 20.10, 2016

Вчора зловмисники проникли до квартири жителя Бурштина, звідки викрали 250 доларів США та золоті вироби. Дорогою до Івано-Франківська, під час пересування їх на легковому автомобілі, підозрюваних затримали правоохоронці.

В Івано-Франківській області кількість квартирних крадіжок почастішала наприкінці літа. Працівники кримінальної поліції розпочали комплекс оперативно-пошукових заходів, спрямованих на встановлення осіб зловмисників. Невдовзі оперативники одержали обґрунтовані докази, що до вчинення квартирних крадіжок на Прикарпатті причетні гастролери із Грузії. Правоохоронці почали відслідковувати дії злочинців, поки на останній вчиненій ними крадіжці у Бурштині не затримали зловмисників практично на гарячому, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

19 жовтня опівдні у поліцію повідомили, що в житловому будинку в м. Бурштин в одній із квартир відчинені двері. На місці події працівники слідчо-оперативної групи встановили, що зловмисники проникли до помешкання, зламавши серцевину замка вхідних дверей, та викрали 250 доларів США, два золоті ланцюжки, кулон, обручку та жіночий перстень.

Цю подію прокоментував заступник начальника ГУНП в Івано-Франківській області полковник поліції Ігор Баб’юк:

"Одразу після вчинення злочину було організовано групу затримання. Під час переслідування були зупинені та затримані підозрювані особи. При них виявлені речові докази, викрадені з цієї квартири. Цікаво, що злочинці, окрім викрадення коштовних речей, полюбляли парфуми – як жіночі, так і чоловічі, чим характерні злочини причетності до крадіжок саме кавказців. Продовжуються слідчо-оперативні заходи щодо причетності цих громадян до інших таких злочинів".

Правоохоронці затримали підозрюваних у скоєнні вказаної квартирної крадіжки в порядку ст. 208 КПК України. Це чотири громадяни Грузії 1965, 1970, 1977, 1979 років народження. Вирішується питання про оголошення підозри вказаним особам та обрання міри запобіжного заходу.

Розпочато досудове розслідування за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (крадіжка з проникненням у житло, інше приміщення), яке карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: