fbpx

На франківському вокзалі «Муніципальна варта» розігнала безхатьків та жебраків. ФОТО

Суспільство 20:45, 13.09, 2017

Працівники "Муніципальної варти" реагують на скарги щодо людей, які смітять, жебракують та порушують громадський порядок на вокзалі.

Як йдеться на сторінці "Муніципальної варти" у Фейсбуці, "вартові" періодично навідуються на вокзал, проводять бесіди із тими, хто не має квитка на потяг і не збирається його купувати, своїм зовнішнім виглядом та запахом створює дискомфорт подорожуючим.

"Ми розуміємо, що є люди, які справді обділені долею і не мають власної домівки, – розповідає інспектор "Варти" Віталій Кірік. – Саме тому такі акції проводимо разом із соціальними працівниками. Вони пропонують бездомним допомогу в оформленні документів, пошуку роботи. Також альтернативу життя на вокзалі – будинок нічного перебування. Де завжди є чисте ліжко, вечеря та можливість помитися. Втім багатьох це не влаштовує. Адже туди не можна приходити п’яним".

Також доводиться виселяти з вокзалу цілу сім’ю – кілька молодих та здорових чоловіків, жінок та багато дітей. Згідно з документами – громадяни Молдови. На батьківщину повертатися не хочуть, але і на нашу країну скаржаться – чому це їм забороняють жити на вокзалі.

"Також звертаємо увагу на блідого чоловіка, який увесь трясеться. Каже, що прийшов на вокзал похмелитися. В кишені, схоже, пляшка сурогатного алкоголю. Чоловік з власної ініціативи покидає вокзал, коли йому пояснюють, що вживати алкоголь тут заборонено. Але, на жаль, дуже скоро у зали очікування поселяться нові "жителі". Спочатку вони поводитимуться пристойно і не порушуватимуть громадський порядок. Але скоро, як це часто буває, почнуть нахабніти, чіплятися до пасажирів та жебракувати. Але ненадовго", – йдеться в повідомленні "Муніципальної варти".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: