fbpx

На Городенківщині попрощалися із загиблим в АТО Андрієм Галаєм

Суспільство 14:47, 25.07, 2014

Учора в селі Вікно на Городенківщині поховали тіло загиблого бійця АТО Андрія Галая, який проходив службу за контрактом у 80-їй аеромобільній бригаді Сухопутних військ України.

Після закінчення Чернівецького транспортного коледжу у 2013 році покутянин проходив військову службу в Чернівцях. Більше двох місяців знаходився в зоні АТО.

На Прикарпатті попрощалися зі ще одним Героєм

За словами побратимів по зброї, Андрій був справжнім патріотом, зразковим солдатом. 

На подвір’ї церкви до учасників похорону звернулись товариш Андрія – Іван, командир Сергій, голова районної ради Богдан Кобилянський.

На Прикарпатті попрощалися зі ще одним Героєм

Андрій загинув в неділю, 20 липня, в бою під Луганськом, прориваючи вороже кільце до аеропорту. Це дало можливість вивезти з оточення більше 50 поранених десантників, в яких не було ні води, ні медикаментів. Це героїчна смерть 21-річного покутянина, пишуть Паралелі.

На Прикарпатті попрощалися зі ще одним Героєм

Перед боєм Андрій, відчуваючи інтуїтивно щось недобре, сказав своєму товаришу Івану: “Я сьогодні загину, а ти поїдеш в село і скажеш моїй дівчині, що я її дуже кохав та подаруєш їй великий букет ромашок”. Про це побратим розказав на похороні. Разом вони пробули в зоні АТО 75 діб. "Сумуємо і гордимося своєю молоддю. Колись історія належно оцінить подвиг тих, хто перший із зброєю в руках став на захист України", – сказав на похороні голова Городенківської районної ради Богдан Кобилянський перед односельчанами.

На Прикарпатті попрощалися зі ще одним Героєм

Похоронили Героя на сільському кладовищі під звуки духового оркестру, що виконав державний гімн України. Окрім вінків, живих квітів, на могилі встановили деревце, вбране у білі квіти, – символ, що помер неодружений хлопець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: