fbpx

Це наклеп і перешкоджання роботі підприємства, – на франківському КХП відповіли на заяву Гончарука

Суспільство 19:17, 08.09, 2017

Керівництво ДП "Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів" відреагувало на заяву голови ІФ ОДА Олега Гончарука про необхідність звільнення директора комбінату Володимира Дегтяра.

Нагадаємо, учора на засіданні колегії ОДА голова облдержадміністрації Олег Гончарук поскаржився, що протягом 14 місяців не може ні зустрітися, ані навіть телефоном поспілкуватися з директором ДП “Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів” Володимиром Дегтярем. Олег Гончарук також заявив, що підприємство працює неефективно, і звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з пропозицією звільнити керівника комбінату з посади.

Звинувачення Гончарука КУРСу прокоментували директор комбінату Володимир Дегтяр, його заступниця Ольга Кабан та головний інженер Олександр Вовков. За їхніми словами, жодних дзвінків від голови ОДА не було ні “вчора”, ні протягом усіх згаданих ним 14 місяців. Ба більше, Дегтяр сам неодноразово звертався у Міністерство аграрної політики та продовольства України та інші структури з проханням посприяти в налагодженні стосунків з органами місцевої влади на Прикарпатті. 

“Адміністрація комбінату завжди була відкрита до діалогу, навіть після зухвалого паплюження ділової репутації підприємства в січні 2017”, – зазначила Ольга Кабан.

Нагадаємо, тоді Гончарук заявив, що стан підприємства є “вкрай незадовільним”, з комбінату масово звільняються працівники. Інформація була недостовірною, що довело офіційне звернення трудового колективу підприємства, каже Ольга Кабан.

Керівництво комбінату також заперечує інформацію про рішення Аграрного фонду перемістити понад 100 тисяч тонн зерна у Тернопільську область, начебто через проблеми на підприємстві. 

“Незрозуміло, звідки взялася така цифра і коли Аграрний фонд прийняв це рішення, можливо, під час засідання колегії ОДА? Жодних пропозицій такого плану від Агрофонду не надходило, до слова, саме з призначенням на посаду Володимира Дегтяра об’єм переробки ПАТ “Аграрний фонд” зріс. Окрім того, усі позапланові і планові перевірки представників Агрофонду жодного разу не виявляли будь-яких проблем. Є акт перевірки від 3 серпня цього року, за висновками якого зауважень немає. На додачу, загальна місткість елеватора на даний момент 80 тис. тонн, 14 тис. тонн з яких зайняті зерновими та олійними культурами”.

 

Головний інженер Олександр Вовков пояснив, чому працівники комбінату отримали кілька днів вимушених вихідних, які голова ОДА назвав “примусовими відпустками”. За його словами, причиною стала гроза і злива 3 вересня: тоді затопило вагове господарство комбінату і гідравлічний розвантажувач. Підприємство не могло приймати продукцію з автомобільного і залізничного транспорту. З працівників КХП була сформована спеціальна бригада для усунення наслідків негоди, тим часом решті працівників надали вихідні з умовою їх подальшого відпрацювання. Усі договірні зобов’язання попри надзвичайну ситуацію підприємство виконує, доробка зерна проходить згідно з планом, запевнив Олександр Вовков. 

Ольга Кабан запевнила, що комбінат робить усе можливе, щоб утримати ціни на борошно. Так, для міського ТДВ “Івано-Франківський хлібокомбінат” підприємство не піднімало ціни з січня 2017, при цьому працюючи “в нуль”.

Директор комбінату Володимир Дегтяр відзначив, що підприємство проводить чимало соціальної роботи в місті  бере участь у ярмарках, надає партнерську підтримку, тощо. Дегтяр каже, що не розуміє обвинувальних заяв з боку ОДА і поспішних висновків.

“Негативна інформація шкодить роботі комбінату, породжує плітки і домисли, створює проблеми у стосунках з контрагентами,  каже Дегтяр.  До того ж біля комбінату чомусь часто крутяться підозрілі молодики спортивної зовнішності. Працівники починають боятися вже й на роботу ходити. Хотів би помилятися, але припускаю, що існує загроза рейдерського захоплення підприємства”.

Ольга Кабан додала, що звинувачення керівництва області на адресу підприємства створюють недовіру серед партнерів та клієнтів підприємства і шкодять роботі. 

“Чого добивається губернатор своїми наклепами? Два роки адміністрація комбінату вела активну роботу для відновлення ділової репутації підприємства, а результати її були зруйновані очільником ОДА, адже ці заяви  січнева і теперішня  не створили нічого, окрім паніки поміж населення та виробників сільськогосподарської продукції. Для багатьох із них висловлений факт недовіри підприємству стратегічного значення став причиною продажу зерна стороннім організаціям за цінами, нижче ринкових, через страх здати зерно на зберігання “Івано-Франківському комбінату хлібопродуктів”. Рівень недовіри серед потенційних партнерів та клієнтів зріс у рази, зважаючи на специфіку регіону, де подібна інформація породжує ще більше пліток та вигадок, стараннями Гончарука та його команди. Усе це негативно впливає на діяльність підприємства, що призводить до недоотримання прибутку, левову частку від якого комбінат перераховує державі. Виходить, представник місцевої влади своїми необережними заявами обкрадає державу, на платників податків якої він, по ідеї, працює”,  зазначила Ольга Кабан.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: