fbpx

На історичній зустрічі Глав Католицької та Російської Православної Церков говорили про війну в Україні

Суспільство 11:12, 13.02, 2016

У п'ятницю, 12 лютого, у міжнародному аеропорту столиці Куби міста Гавани відбулася історична зустріч Глав Католицької та Російської Православної Церков Папи Франциска і Кирила, Патріарха Московського і всієї Русі.

Після двогодинної приватної розмови ієрархи підписали спільну декларацію та поділилися враженнями від зустрічі, передає Радіо Ватикану.

Спільна декларація Папи Франциска і Кирила, Патріарха Московського і всієї Русі, складається з 30 пунктів. В основному присвячена необхідності примирення і співпраці православних і католиків. 

Також два розділи декларації присвячені ситуації в Україні. Глави церков закликали усі сторони конфлікту до розсудливості та солідарності, а церкви в Україні трудитися над досягненням суспільної гармонії та утриматися від участі в протистоянні.

"Вболіваємо з приводу протистояння в Україні, що вже спричинило багато жертв, завдало незліченні страждання мирним мешканцям та привело суспільство до важкої економічної та гуманітарної кризи. Закликаємо всі сторони конфлікту до розсудливості, суспільної солідарності та до діяльного будування миру. Заохочуємо наші Церкви в Україні трудитись над досягненням суспільної гармонії, утриматися від участі в протистоянні та не підтримувати його подальший розвиток.

Висловлюємо побажання, щоб було подолано схизму між православними вірними в Україні на основі існуючих канонічних норм, щоб усі православні християни України жили в мирі та гармонії і щоб католицькі спільноти країни сприяли цьому, щоб наше християнське братерство ставало дедалі видимішим", – йдеться у резолюції.

З повним текстом декларації можна ознайомитись за посиланням >>>

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: