fbpx

На історичних будівлях Галича встановлюють двомовні інформаційні таблички

Наша історія 17:18, 23.05, 2017

На історичних спорудах Галича, які витримали кілька епох, різного роду перебудов та руйнувань, облаштовано оригінальні, виконані в сучасних матеріалах, двомовні (українською та англійською) інформаційні таблиці.

Тепер галичани та гості міста матимуть змогу дізнатися, де знаходиться будівля колишнього повітового суду; де свого часу працював магістрат; в якому будинку навчали ремісників; де діяла недільна школа; які установи сьогодні розміщено у колишньому костелі Вознесіння Діви Марії тощо.

Це лише невелика частина програми Національного заповідника "Давній Галич", присвяченої ювілею надання місту магдебурзького права та 1120-літтю від першої згадки про Галич в угорських хроніках, яке відзначатимемо наступного року, інформує прес-служба ІФ ОДА.

З метою розширення екскурсійних маршрутів та збільшення кількості туристів колектив науковців працює над новими промоціями, здійснюється поповнення експозицій музеїв, у скансені (музеї просто неба) працює програма "Живий музей", на території Музею історії Галича. З часом і на Галицькому замку працюватимуть клуби історичної реконструкції, розроблено ряд програм музейних фестивалів не лише для дорослих, а й для дітей, заплановано чимало творчих зустрічей і мистецьких виставок. Туристичний сезон розпочався, "Давній Галич" радо відчиняє двері для відвідувачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: