fbpx

На кафедрі анатомії людини франківського медуніверситету оновили навчальні кімнати. ФОТО

Суспільство 08:57, 03.03, 2017

На кафедрі анатомії людини Івано-Франківського національного медичного університету тривають ремонтно-реставраційні роботи.

У нових трьох навчальних кімнатах створено всі необхідні умови для вивчення анатомії людини згідно із сучасними вимогами. Так, досить інформативно проходять заняття з використанням таблиць Eduard M.W. Weber – німецького анатома, який в середині XX століття створив унікальну модель схематичного зображення анатомії людини, базовану на інфографіці.

Ангіоневрологія людини, представлена шістьма таблицями у двох аудиторіях, подана у вигляді схем, які чимось нагадують схеми метрополітену чи дорожніх карт, саме тому в них немає нічого зайвого, що могло б відволікти увагу. Це той випадок, коли відбувся симбіоз графічного дизайну та анатомії. Таке візуальне подання анатомії допомагає швидко та чітко відображати комплексну інформацію, інтегрувати отримані знання, що позитивно сприймається студентами.

Протягом всієї історії людства анатомією цікавилися не тільки лікарі, але й ті, кого називають людьми мистецтва. Вони зображали сцени розтинів і органи або просто намагались якомога реалістичніше зобразити людське тіло на основі власних анатомічних знань. У цьому студенти переконуються, займаючись в одній із нових навчальних кімнат, де представлена галерея арт-анатомії і водночас відповідні навчальні муляжі та препарати.

Таким чином, є можливість поєднувати навчальне та виховне, що є невід’ємною складовою становлення майбутніх лікарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: