fbpx

На Калущині обморозився чоловік

Суспільство 09:30, 04.01, 2016

3 січня о 15.00 год. в приймальне відділення Калуської ЦРЛ з діагнозом обмороження верхніх кінцівок поступив гр. 1955 р.н. житель с. Кропивник Калуського району.

Зі слів потерпілого, обмороження сталося 01.01.2016 р. Чоловік госпіталізований в травматологічне відділення Калуської ЦРЛ, стан задовільний.

Тільки за три дні 2016 року на Прикарпатті внаслідок переохолодження та обмороження 3 людей потрапили до лікувальних закладів.

За словами медиків, від переохолодження організму у людини найбільше страждають кінцівки. Спочатку вони червоніють, потім біліють, у них відчувається поколювання і навіть біль. При переохолодженні потерпілий не відчуває обмороженої частини тіла. Найбільш чутливі до переохолодження  – це пальці рук, ніг, ніс і вуха. Першими симптомами переохолодження є почуття втоми та сонливості. Людина, при зниженні в неї температури тіла на декілька градусів, втрачає свідомість, внаслідок чого швидко настає зупинка дихання і кровообігу. При таких симптомах медики  радять переохолоджену ділянку тіла одразу ж обережно розтерти теплими руками до відновлення нормальної чутливості. Ні в якому разі не можна розтирати снігом чи рукавицями, оскільки обморожена шкіра стає надто чутливою до пошкоджень. Потерпілого необхідно доставити у тепле місце і одразу ж звернутися за допомогою до медиків. 

 

Рятувальники застерігають громадян бути вкрай обережними в морозні дні та дбати про своє здоров’я.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: