fbpx

На Калущині рятувальники провели заняття в школі підвищення оперативної майстерності

Суспільство 09:59, 20.07, 2017

Вогнеборці Прикарпаття постійно вдосконалюють свої професійні вміння та навички під час проведення занять в школі підвищення оперативної майстерності.

Такі заняття пройшли в Калуському районі за участі начальників караулів, змін та командирів відділень пожежно-рятувальних підрозділів, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
Традиційно заняття складалися з двох частин: теоретичної та практичної. Під час теоретичної частини фахівці служби з надзвичайних ситуацій пригадали вогнеборцям організацію газодимозахисної служби – будову апарату захисту органів дихання та зору, його застосування під час роботи в непридатному для дихання середовищі, а також призначення та завдання роботи ланок газодимозахисної служби і обов’язки кожного пожежного під час роботи в складі ланки.
Наступним етапом занять була практична підготовка. Рятувальники вдосконалювали свої професійні навички з гасіння пожеж в задимленому середовищі. В ході практичного заняття вогнеборці здійснили перевірку апаратів захисту, подолали дистанцію у повному бойовому спорядженні та відпрацювали дії роботи ланки газодимозахисної служби під час гасіння пожежі. Також рятувальники здійснювали підйом по штурмовій та висувній драбинах у вікно 4-го поверху навчальної вежі.
На завершення навчання вогнеборці відпрацювали дії щодо використання спеціальних пожежно-рятувальних автомобілів, а саме: оперативне розгортання ПНС, забір та подачу води на гасіння пожежі.
Як зазначають рятувальники, такі заняття є необхідними для вдосконалення професійних вмінь та навичок особового складу служби з надзвичайних ситуацій.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: