fbpx

На Калущині скажена лисиця покусала пса. В селі вакцинують півсотні тварин

Суспільство 20:45, 09.03, 2017

Днями лисиця, хвора на сказ, покусала собаку на одному з приватних підприємств на вулиці Промислова. Пізніше, відібравши патматеріал собаки і лисиці на дослідження, ветлікарі підтвердили, що тварини були хворі на сказ.

Сьогодні в. о. начальника управління Держпродспоживслужби в Калуському районі Григорій Химич провів спільне засідання районної і міської протиепізоотичних комісій, яке відбулося у зв’язку з випадком сказу на околиці Калуша, поблизу села Мостище, інформують "Вікна".

В. о. начальника управління Держпродспоживслужби в Калуші Марічка Кучма поінформувала присутніх про випадок захворювання на сказ. Днями лисиця, хвора на сказ, покусала собаку на одному з приватних підприємств на вулиці Промислова. Згодом ветлікарі підтвердили. що обоє тварин були хворі на сказ.

Чотирьох сільських мешканців, які контактували з собакою, відправили на щеплення.

Вакцинування дороговартісне. Наразі люди отримують його безкоштовно в Калуській ЦРЛ. На засіданні комісії обговорили питання фінансування заходів для здійснення вакцинування від сказу та інших інфекційних хвороб.

Комісія прийняла рішення та затвердила заходи з ліквідації захворювання на сказ в урочищі поблизу села Мостище. Зокрема, передбачено проведення вакцинації усіх сприйнятливих на сказ тварин, здійснення дератизації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: