fbpx

На Калущині відстрілюватимуть вепрів через загрозу епідемії африканської чуми

Суспільство 18:26, 02.09, 2017

Диких кабанів у Калуському районі розвелося занадто багато, констатувала районна протиепізоотична комісія. І оголосила відстріл.

1 вересня у Калуші відбулося спільне засідання районної та міської надзвичайних протиепізоотичних комісій. 

На засіданні комісій обговорили два питання. Перше стосувалося виконання заходів з ліквідації сказу та зняття карантинних обмежень у Калуші. Під час розгляду другого питання начальник управління Держпродспоживслужби в районі Григорій Химич відзначив, що епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней в Україні свідчить про стійку інфікованість та циркуляцію вірусу АЧС у навколишньому середовищі, зокрема серед дикої фауни, інформують "Вікна" з посиланням на Калуську РДА.

На засіданні комісії зазначалося, що необхідно проводити депопуляцію диких кабанів, після чого здійснювати лабораторний аналіз тушок.

З цією метою користувачі мисливських угідь звернуться у державні органи щодо надання додаткового ліміту відстрілу мисливських тварин задля зниження популяції диких кабанів до оптимальної чисельності. Управлінням Держпродспоживслужби буде надано дозвіл використовувати туші впольованих кабанів лише після отримання негативних результатів лабораторного дослідження на АЧС.

Вкотре наголошувалося, що при найменшій підозрі свійських тварин на це захворювання слід негайно звертатися до ветеринарних служб.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: