fbpx

На Калущині зафіксовано сказ: в мисливських угіддях відстрілюватимуть лисиць і бродячих хижих тварин

Суспільство 10:59, 19.07, 2017

З початку липня спеціалісти Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Державної служби України встановили три позитивні результати на сказ лисиці у селах Калущини.

Хворі тварини зафіксовані у селах Бабин-Зарічний, Підмихайля та Негівці, інформує Головне управління Держпродспоживслужби в області.

На виконання попереднього рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Калуській райдержадміністрації проводяться заходи зі зменшення чисельності лисиць на території мисливських угідь.

Біля села Підмихайля вполювали лисицю. За результатами дослідження патологічного матеріалу у тварини діагностовали сказ. В селі Негівці лисиця була забита на території селянського господарства одного із жителів села, за результатами досліджень також було встановлено сказ.

Відповідними рішеннями ДНПК при Калуській райдержадміністрації ці населені пункти оголошено неблагополучними щодо сказу тварин, там введено карантинні обмеження, а всі прилеглі території оголошено загрозливою зоною.

Голову Калуської районної організації українського товариства мисливців та рибалок та користувачів мисливських угідь зобов'язали провести діагностичний відстріл лисиць і бродячих хижих тварин на території мисливських угідь та привести чисельність червоної лисиці до норми 0,5 – 1 особина на 1000 га угідь.

Службою ветеринарної медицини району в неблагополучних пунктах та загрозливих зонах проводиться клінічний огляд та профілактична вакцинація проти сказу всього сприйнятливого поголів’я.

Карантинні обмеження знімуть через 60 днів від останнього випадку та виконання всіх заходів з оздоровлення неблагополучних пунктів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: