fbpx

На карпатському "Памірі" влаштують експеримент зі сучасним мистецтвом і музикою

Стиль життя 13:23, 07.12, 2016

Фестиваль "Старе кіно по-новому", засновником якого є франківець Роман Рось, вирушає до витоків ріки Черемош на висоту 1600 м над рівнем моря на вершину гори Томнатик.

Мета проекту – влаштувати мистецьку імпровізацію ближче до неба і зовсім у несподіваних умовах. Колишня військова радіолокаційна станція "Памір", що на горі Томнатик, буде використана для створення сучасного медіапроекту "Море можливостей", анонсує ініціатор проекту, директор фестивалю "Старе кіно по-новому", музикант Роман Рось.

Проект є продовженням циклу "Agoraphobia", перші концерти з якого відбулися в "Оптимістичній" печері, що на Тернопільщині, в соляній печері "Wieliczka" біля Кракова в рамках програми міністра культури Польщі, та на горі Високий Верх на Боржавському хребті.

Ідея проекту – експеримент зі створенням та сприйняттям сучасного мистецтва та імпровізаційної музики в природному середовищі. В рамках проекту один із куполів станції буде розмальований сакральними орнаментами української писанки. Тому офіційна назва проекту – "Море можливостей. Писанка на горі Томнатик". 

До акції організатори планують залучити дітей з дитячих будинків та наших захисників  військових, які знаходяться на стадії психологічної реабілітації після участі у військових діях на сході України. 

Мистецькою акцією хочуть активізувати питання збереження екології ріки Черемош та Карпатських гір. Ще раз нагадати про забруднення ріки, знищення природного русла та екології будівництвом міні-ГЕС. Торкнути дією внутрішню екологію людини.

"Перш за все збереження і плекання її. А теж гір, як застиглого моря без берега, лісу і всієї карпатської природи в повній її красі", – зазначив Роман Рось.

Читайте: Екоактивісти просять Івано-Франківську облраду ввести мораторій на будівництво міні-ГЕС на ріці Черемош у Карпатах

Також КУРС писав, що Обласна рада проголосувала за повну заборону будівництва ГЕС на Дністрі

"Запрошуємо взяти участь у проекті і цим сприяти збереженню легенів нашої країни, взяти участь у створенні сучасної медіавистави на горі Томнатик, двох медійних концертів у Чернівцях та Івано-Франківську", – звернувся Рось до спільноти у Фейсбук. 

Сторінка фесту у ФБ – за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: