fbpx

На Коломийщині готують фестиваль автентичної карпатської кухні "Смачний Спас"

Суспільство 22:42, 04.08, 2016

Відбулось виїзне засідання у село Спас Коломийського району оргкомітету з проведення Регіонального фестивалю автентичної карпатської кухні "Смачний Спас", який буде проведено 21 серпня.

Фестиваль проводиться за підтримки Коломийської райдержадміністрації, районної ради та з ініціативи асоціації "Чиста Флора". У 2010 та 2011 р. фестиваль відбувся в селі Спас на Коломийщині, в 2012 році – у Микуличині на Яремчанщині, 2013 році – в Тлумачі. Цього року він знову проходитиме у Спасі.

Мета фестивалю – збереження і розвиток автентичної культури харчування, популяризація і стимулювання екотуризму, відродження місцевих традицій культури приготування та вживання їжі, вирощення сільськогосподарської продукції та її переробки, популяризація здорового способу життя, налагодження творчих і ділових контактів, привернення уваги громадськості та зарубіжжя до нашого регіону задля його всебічного розвитку.

Родзинка фестивалю – популяризація обрядового хліба та страв через пісню, музику, танець, відтворення обряду; показ процесу приготування та дегустація страв.

У минулих фестивалях приготування страв презентували села, селища Коломийщини, райони Івано-Франківщини, а також Угорщина, Польща, Румунія.

В межах фестивалю традиційно діє виставка-продаж меду та продуктів бджільництва з усієї України.

Окрасою заходу будуть фольклорно-мистецькі подвір'я, що представляють побут, мистецтво і неодмінно кухню кожного населеного пункту не лише Коломийського району, а й гостей фестивалю. Традиційно в рамках фестивалю організовуються майстер-класи, виставки-продажі, цікава мистецька програма.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: