fbpx

На Коломийщині не можуть визначитись із центром потенційної Коршівської ОТГ

Суспільство 17:05, 20.07, 2016

У селі Раківчик потенційної Коршівської ОТГ Коломийського району Івано-Франківської області відбулася зустріч голів сільських рад, які належать до цієї громади, а також місцевих депутатів.

У заході в рамках акції "Децентралізаційний марафон" взяли участь регіональні консультанти з правових і фінансових питань (проект "ПУЛЬС", який впроваджує Асоціація міст України за підтримки USAID) Марія Баран і Юрій Стефанчук відповідно.

Нагадаємо, що згідно з Перспективним планом формування територіальних громад Івано-Франківської області до потенційної Коршівської ОТГ належать села Коршів, Казанів, Ліски, Жукотин, Богородичин, Михалків, Лісна Слобідка, Раківчик і Черемхів.  

Юрій Стефанчук, виступаючи перед учасниками зустрічі, наголосив на доцільності об’єднання саме в такому форматі, який передбачено у Перспективному плані. За його словами, Коршівська ОТГ уже на порозі об’єднання. Щоправда, в селі Раківчик ще зволікають з прийняттям рішення про входження в цю громаду. Окремі сільські депутати ініціюють об’єднання з центром у Раківчику, що не відповідає методиці. Такий формат не має перспективи, переконані експерти. І така позиція, на думку Юрія Стефанчука, позбавить Коршівську громаду додаткового фінансового ресурсу, який гарантує держава.  

"Фактичні надходження сільських рад, які належать до потенційної Коршівської ОТГ, торік становили 4 млн 200 тис. грн, – акцентував Юрій Стефанчук. – Після об’єднання ця громада отримає бюджет загальним обсягом приблизно 25 млн, з яких 6,5 млн власні надходження, 4 млн – базова дотація, решта – освітня та медична субвенції, які гарантовані державою. А ще додатково чимала інфраструктурна субвенція, що дасть можливість розвитку сіл. На разі позиція Раківчика не дозволяє отримати такої можливості Коршівській громаді у наступному бюджетному році".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: