fbpx

На Коломийщині обвалюється ґрунт і урвище все ближче до людських осель. ВІДЕО

Суспільство 11:53, 31.07, 2017

Живуть на пороховій діжці. Так про себе говорять мешканці Шепарівців, чиї оселі на березі Пруту. Ледь не щодня тут обвалюється ґрунт і урвище все ближче до людських осель.

Про це повідомляє телеканал "НТК".

З року в рік у владних кабінетах лише обіцяють місцевим, що займуться укріпленням. Аби не залишитися без даху над головою, люди самотужки зміцнюють берег будівельними відходами.

"Тут були корчі, луг, дерева", – розповідає пані Галина, яка мешкає неподалік ріки.

Жінка каже, що як тільки падає невеликий дощ, то дерева і берег річки обвалюються все більше. Через витівки природи вже висить у повітрі і газова труба. Півсела без газу залишиться, якщо із трубою щось станеться, кажуть мешканці села. Дітлахів до берега не підпускають.

"Тут нема куди, тут висота, через цей обрив тут небезпечно",  нарікають мешканці.

Чиновники про проблему знають, кажуть, що відсилали до департаменту економіки в області прохання, щоб виділити 2 мільйони гривень на берегоукріплення, бо сума для бюджету району непідйомна. Мешканці самотужки укріплюють беріг, просять підприємців звозити сюди будівельні відходи. 

"Тут вже більш як 300 камазів пішло, ми самі наймаємо трактор, щоб це нам розгорнули",  каже пані Галина.

Влада району переконує, що питання берегоукріплення тримають на контролі та продовжують просити гроші у вищих кабінетах.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: