fbpx

На Коломийщині здійснили мрію сина загиблого учасника АТО

Суспільство 17:37, 03.02, 2017

Проект "Діти Небесної Гвардії Коломийщини" був започаткований наприкінці січня коломийськими волонтерами: громадським активістом Лілією Чепіль та депутатом Коломийської міської ради від УКРОПу Ігорем Костюком. Метою проекту є допомогти дитині загиблого учасника АТО реалізувати її мрію.

Розпочати проект "Діти Небесної Гвардії Коломийщини" волонтери вирішили з Максима Юрчишина. Його батько Руслан Юрчишин був добровольцем у зоні АТО, снайпером, воював у Донецькій області, служив у Національній Гвардії України. Він отримав поранення у 2015 році, проходив лікування у Харкові та Греції. Помер в лікарні 2 січня 2016 року.

Максимові 1 лютого виповнилося 8 років. Хлопчик навчається у другому класі, відвідує гурток танців і дуже любить читати. Максим, як і всі дітки, мріяв про мобільний телефон, проте сім’я не мала можливості його придбати. Максим часто хворіє, і на його лікування витрачається чимало коштів.

Хлопчикова мрія збулася у день його народження – він отримав у подарунок такий довгоочікуваний телефон. Крім того, волонтери подарували Максимкові одяг, фрукти та солодощі.

"Радості Максимчика не було меж. Коли бачиш в очах дітей промінчики щастя, хочеться, незважаючи ні на що, продовжувати працювати і дарувати їм радість. Особливо дітям, які втратили своїх батьків через війну", – не стримуючи хвилювання, розповідає Лілія Чепіль.

"Їхні батьки пожертвували найціннішим – своїм життям заради нашого усіх мирного і спокійного життя,  додає Ігор Костюк.  Вони загинули заради майбутнього всіх українських дітей, залишивши при цьому своїх дітей напівсиротами. Тому ми всі разом повинні турбуватися про цих дітей, не забувати їх і допомагати їм здійснювати їхні мрії".

"Ми хочемо щиро подякувати всім небайдужим коломиянам, які відгукнулися на заклик допомогти нашому проекту "Діти Небесної Гвардії Коломийщини",  кажуть організатори і додають: На цьому ми зупинятися не будемо і просимо всіх допомагати проекту і надалі".

Звіт про зібрані кошти оприлюднений на ФБ-сторінці Ігоря Костюка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: