fbpx

На Косівщині готують свято майстрів Гуцульщини

Культура 13:53, 13.10, 2016

У місті Косів та в селі Яворів Косівського району – у відомих осередках художніх промислів – 21-23 жовтня розгорнеться свято майстрів народних художніх промислів "Гуцульщина – перлина народного мистецтва".

З метою збереження та розвитку народних художніх промислів, враховуючи важливість підтримки народних майстрів та популяризацію самобутнього гуцульського народного мистецтва, на Косівщині проведуть свято майстрів народних художніх промислів "Гуцульщина – перлина народного мистецтва".

Заходи свята проводяться у відомих осередках народних художніх промислів – у місті Косові на базі Косівського інституту декоративного та прикладного мистецтва та в селі Яворові на базі Яворівського центру народного мистецтва "Гуцульська гражда".

Місто Косів представлятиме косівську кераміку, різьбу на дереві, художню обробку шкіри та металу, а село Яворів – художнє ткацтво і вишивку, пише центр народного мистецтва "Гуцульська гражда".

Серед заходів – наукова мистецька академія (пленарне засідання), засідання круглих столів (за видами мистецтва), виставки виробів народних майстрів, майстер-класи з народних ремесел, нагородження учасників фестивалю та святковий концерт.

В рамках проведення симпозіуму планують відзначення 160-річчя від дня народження класика українського різьбярства Василя Шкрібляка та 125-річчя від дня народження основоположниці сучасного ліжникарства Параски Шкрібляк-Король.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: