fbpx

На Косівщині реконструювали лівобережну дамбу річки Пістинька. ФОТО

Суспільство 10:21, 25.10, 2016

Відповідно до робочого проекту "Реконструкція водозахисної дамби в селі Пістинь Косівського району Івано-Франківської області" виконані роботи з реконструкції лівобережної дамби.

Внаслідок паводків, які пройшли за останні роки, особливо після паводків 2008-2014 років, русло ріки змістилося в сторону лівобережної дамби, що призвело до її руйнування, повідомили в обласному управлінні водних ресурсів.

Ріка Пістинька є правою притокою р. Прут, довжина якої 57 км, площею водозабору 256 км кв., бере початок з джерел на північно-східному схилі гори Версалем.

Для зменшення динамічного напору паводкових вод на водозахисну дамбу проведено регулювання русла ріки на довжині 317 м. Лівобережну дамбу закріплено на довжині 156 м з використанням демонтованих залізобетонних плит ПР 10х10х1,5.

Основою горизонтального кріплення викладено хворостяник товщиною 0,35 м та шириною 3,5 м, відкос дамби закріплено габіонними ящиками.

Виконані роботи з реконструкції лівобережної водозахисної дамби забезпечить захист частини села Пістинь від затоплення паводковими водами. За межами водозахисної дамби розміщені жилі будинки, присадибні ділянки, дороги місцевого значення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: