fbpx

На медицину в обласному бюджеті закладуть 835,6 млн гривень при потребі 979,3 млн грн

Економіка 11:21, 28.11, 2016

В Івано-Франківській облдержадміністрації відбулася нарада з керівниками лікувальних закладів області та їхніми головними бухгалтерами щодо формування бюджету медичної галузі на 2017 рік.

"Ми керуємось єдиним листом, який надійшов від департаменту фінансів і в якому йдеться про те, що з 1 січня мінімальна заробітна плата на місяць становить 3200 гривень", – повідомив заступник директора ДОЗ ОДА Віталій Федорів.

Видатки місцевих бюджетів на охорону здоров’я проводяться за рахунок коштів медичної субвенції, обсяг якої визначається на основі формених розрахунків за єдиними підходами для усіх територій, виходячи з фінансово-нормативної бюджетної забезпеченості та коригуючи коефіцієнт розрахунку на одну особу. У 2016 році обсяг медичної субвенції для обласного бюджету становив 672,2 млн гривень, на цей час на 2017 рік в проекті вона складатиме 835,6 млн гривень, при потребі галузі 979,3 мільйона гривень. Всього-на-всього відбувся ріст медичної субвенції на 24,6%, інформує прес-служба ОДА.

Про нарахування працівникам заробітної плати в нових умовах детально розповіла начальник відділу ДОЗ ОДА з бухгалтерського обліку, економіки, моніторингу та супроводу державних програм Ірина Кобельська.  

Зазначимо, що обласний бюджет планується прийняти 23 грудня поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: