fbpx

Такої бурі не бачили навіть старожили: Надвірнянщина підраховує збитки від негоди. ФОТО

Суспільство 14:53, 21.06, 2016

У Надвірнянському районі відбулася виїзна нарада Івано-Франківської ОДА, щоб оцінити наслідки вчорашньої негоди у районі.

Надвірнянський район – у числі тих, які найбільше потерпіли від буревію, який вчора лютував на Прикарпатті. У самій Надвірній вчорашній буревій позривав покриття з 5-поверхових будинків.

"Основна проблема з 5-поверховими будинками, де люди з квартир небо бачать. Ми сьогодні виробили 200 листів шиферу. Починаємо ремонтувати найбільші будинки", – зазначив міський голова Надвірної Зіновій Андрійович.

Для реагування на звернення постраждалих від стихії у місті створено спеціальну робочу групу. Роботи спочатку ведуться на найбільше пошкоджених будинках. Комунальники потроху прибирають повалені дерева.

Читайте також: На Коломийщині після буревію під завалами колишнього колгоспу опинився автомобіль охорони. ФОТОФАКТ.

Масштабних збитків буревій завдав у селах району. Сільський голова Фитькова Марія Дмитрук зазначила, що такої негоди, яка була вчора, не пам'ятають навіть старожили.

"Дякуємо богу, що обійшлося без людських жертв. Фактично у кожному дворі позривало дахи. Матеріальні збитки величезні. Була зранку комісія, оглядала постраждалі будинки. Я була вдома, літало все – дахи, дерева. Дякувати богу, що це сталося в обідню пору, корови уже були вдома і люди встигли з річки втекти. Зараз про суми збитків говорити рано. Найбільше потерпіла школа, з садка зняло 30 листів шиферу. Одній жінці зламало ногу і одного хлопчика побив град трохи. Зараз знову збирається на дощ, маємо одну надію на Бога, що сьогодні обмине",  розповіла Марія Дмитрук.

Заступник голови Івано-Франківської ОДА Ярослав Паранюк зазначив, що першочергово потрібно відновити школу.

"Найперше маємо розробити проект відновлення школи. Протягом тижня проект буде розроблено і приступимо до роботи",  зазначив Ярослав Паранюк.

Читайте також: У Надвірній під час буревію на автомобіль впало дерево. ФОТОФАКТ

У селі Перерісль буревій пошкодив урожай, школу,сільраду та зірвав дах з триповерхового будинку.

За попередніми підрахунками, негода нанесла збитків по м. Надвірна на 200-300 тисяч гривень лише на матеріали. Поки що не враховували роботу людей, транспортування матеріалів, тощо. На разі мобілізували всі служби на відновлення після стихії: вже виготовили 200 листів шиферу, ще 300 везуть з Ямниці.

Як повідомляв КУРС, під час буревію вчора на Прикарпатті одна людина загинула, ще четверо травмовані

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: