fbpx

На Надвірнянщині реалізували проект "Пам’ятаємо героїв" та відновили могили воїнів УПА

Суспільство 12:26, 07.06, 2017

У вівторок, 6 червня, у селі Білозорина на Надвірнянщині завершилася реалізація проекту "Пам’ятаємо Героїв", який втілено у життя завдяки старанням учнів та вчителів Білозоринської ЗОШ І-ІІІ ст., за допомоги Всеукраїнського благодійного фонду Юрія Дерев’янка.

В рамках проекту відновили могили воїнів УПА, проведено велику пошукову роботу із встановлення біографічних даних про вояків УПА, один із них Микола Миколайович Сіщук на псевдо "Цигляк", другий – Роман Михайлович Калівошко, "Кіт", третього відоме лише ім’я – Богдан із Любіжні. Орієнтовна дата загибелі вояків – 1945-1946 роки, інформує прес-служба партії "Воля".

Освятив повстанські могили та відправив поминальну панахиду декан Пнівський о. Богдан Михайлина, наголосивши на великій та жертовній самопожертві українського народу. У рядах Героїв, поруч із учасниками національно-визвольної боротьби, новітнє покоління воїнів, обпалених жахіттям російсько-української війни. Вшанували пам'ять героїв повстанською піснею під вмілим керівництвом директора школи Галини Гугляк і численного професійного учительського колективу та здібних учнів.

Представники Всеукраїнського благодійного фонду Юрія Дерев’янка Ольга Гладиш та Вадим Нечвідов у щирій молитві та вогнем запалених лампадок віддали пошану повстанцям, які жили, боролися та віддавали на вівтар волі найцінніше – своє життя. 

"Сьогодні, ми складаємо найщирішу подяку вам, діти, та вашим вчителям, що вмієте так любити рідний край, шанувати його славну історію, яка рясно скроплена кров’ю Героїв,  промовила Ольга Гладиш. – На жаль, знову тривожні часи в нашій країні: сумом і болем взивають материнські серця. Від народного депутата України Юрія Дерев’янка хочу передати найщиріші побажання миру, здоров’я та осяйного Божого благословення".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: