fbpx

На Надвірнянщині учні, вчителі та представники громадськості вшанували пам’ять полковника УПА Миколи Твердохліба

Суспільство 12:08, 18.05, 2017

У середу, 17 травня, понад 50 дітей із Середньомайданської, Гаврилівської і Парищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Ліснотарновицького НВК під керівництвом вчителів Богдана Кінаша, Анатолія Романюка, Дарії Яремчук, Івана Приймака, Івана Пинчука, Миколи Лавришина вшанували пам'ять командира 4-ї ВО "Говерля" Миколи Твердохліба (псевдо "Грім") та його дружини, які прийняли останній смертний бій у криївці на схилах гори Березовачка, що знаходиться між населеними пунктами Максимець і Бистриця.

До них долучилися представники партії “ВОЛЯ”, які одним із своїх основних ідейних постулатів вбачають вшанування національних героїв України та вояків УПА, які всіма силами наближали народження новітньої української держави, інформує прес-служба партії “ВОЛЯ”.

Одним із основних натхненників цього сходження став Богдан Кінаш, який відзначив, що основною стала національно-патріотична складова заходу та вшанування тих, хто усіма силами боровся за волю України.

Після непростого підкорення гірської вершини учасники у щирій молитві та панахиді, відправленій отцем-парохом села Гвізд Іваном Гедзиком, віддали шану одному із останніх повстанських командирів на теренах тодішньої Станіславської області.

“Як є пам’ять історична, так має бути і пам’ять духовна. Наш обов’язок – пом’янути тих, хто віддав найцінніше  своє життя. Ми віримо, що їхня кров пролита не марно, а Господь Бог прийме їх в Свої небесні обителі”,  зазначив отець Іван.

Долучися до духовно-патріотичної акції й помічники народного депутат Юрія Дерев’янка Ольга Ганиш, Ольга Гладиш, Олеся Гнат та активісти партії “ВОЛЯ” Богдан Бойчук, Вадим Нечвідов, Надія Андрійчук. На їхню думку, це один із найкращих прикладів виховання молоді у патріотичному дусі.

“Ми охоче погодились на пропозицію долучитись до акції і вшанувати пам’ять героя в річницю його останнього бою і загибелі. В рамках цієї акції ми не лише з користю та цікаво провели дозвілля, але й відчули ту історичну атмосферу, яка панувала в період національно-визвольних змагань, і ще раз переконались, що потрібно цінувати волю та мир”,  наголосила Ольга Ганиш.

“Хочу подякувати вчителям Надвірнянщини за те, що вони виховують дітей та молодь в такому патріотичному дусі, дають їм змогу пізнавати історію нашого краю, активно проводити дозвілля, вчать шанувати та не забувати героїв”,  додала Ольга Гладиш.

Та найголовнішим стали діти, які, незважаючи на труднощі і важкі перевали, впевнено долали шлях до вершини. Національно-патріотичні пісні, щира молитва вкотре доводили, що саме цьому поколінню будувати нову Україну, стабільну і соціальну значиму, яка має всі необхідні передумови для перетворення в одну із найсильніших у світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: