fbpx

На початку серпня відбудеться III Всеукраїнська патріарша проща до Крилоса

Стиль життя 13:45, 23.07, 2014

2-3 серпня відбудеться III Всеукраїнська патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої, що знаходиться в селі Крилос Галицького району, за участі Блаженнішого Святослава (Шевчука). Проща проводиться "За мир в Україні".

Духовенство Івано-Франківської УГКЦ закликає вірян взяти у часть у патріаршій прощі та у молитві "За мир в Україні", передає Бліц-інфо.

Традиційно піший хід паломників до Крилоса запланований з Івано-Франківська, Калуша і Бурштина. У програмі прощі театралізована хресна дорога, похід зі свічками до Княжої криниці, урочисте винесення для почитання чудотворної ікони Матері Божої, молитви на оздоровлення, нічні чування та відвідання Національного музея історії давнього Галича (Митрополичих палат).

Під час Архієрейської Божественної Літургії відбудуться єпископські свячення преп. о. Йосафата Мощича, який призначений єпископом-помічником архієпископа і митрополита Івано-Франківської Апрхієпархії УГКЦ.

За словами одного із організаторів о. Олега, на прощі очікується близько 45 тисяч прочан з України та з-за кордону.

"Ми очікуємо цього року надзвичайно багато людей, бо родзинкою прощі є єпископське освячення. Вперше за 25 років люди матимуть змогу поспостерігати за такою церемонією", – розповів о. Олег.

Кожен учасник прощі отримає карту, на якій зображені усі локації і як до них найкраще дійти. Також паспорт паломника, в якому він зможе відзначати, що відвідав та чи виконав усі поставлені наміри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: