fbpx

На прохання активістів новий прокурор області займеться питанням забудови на Макогона у Франківську

Суспільство 16:38, 16.07, 2016

Новопризначений прокурор Івано-Франківської області зустрівся з представниками спілок учасників АТО і франківськими активістами.

Одразу після офіційного представлення в прокуратурі Олександр Стратюк і Генпрокурор Юрій Луценко провели зустріч з івано-франківськими активістами і представниками спілок учасників АТО. 

Активісти передали Стратюку звернення зі скаргою на незаконні, на їхню думку, рішення Івано-Франківської міської ради від 8 липня цього року. Зокрема, на рішення про затвердження детального плану території в районі вулиці Макогона, де на площі в 3,5 га передбачається житлова забудова – зведення 33 багатоповерхових будинків.

Юрій Луценко попросив Стратюка зайнятися питанням по Макогона в першу чергу. 

Як писав КУРС, в Івано-Франківську набирає обертів конфлікт між громадськими активістами, ветеранами АТО й керівництвом міста. 14 громадських організацій вимагали від міського голови Руслана Марцінківа ветувати рішення міськради від 8 липня як незаконні. Однак порозумітися з мерією не вдалося: Марцінків навідріз відмовився виконувати вимоги громадськості й звинуватив ветеранів і активістів у "рейдерстві", "виконанні політичного замовлення" і "роботі на будівельну мафію". Представники ветеранських спілок заявили, що подають на Марцінківа до суду. 

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків на представлення нового прокурора області не прийшов. На представленні Юрій Луценко поцікавився, чи є міський голова в залі, а на питання, навіщо йому Марцінків, відказав, що "хотів потиснути руку".

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: