fbpx

На Прикарпатті відбувся щорічний вернісаж гуцульських ліжників. ФОТО

Культура 11:59, 29.10, 2016

У рамках Свята майстрів народних художніх промислів "Гуцульщина – перлина народного мистецтва" у Яворові Косівського району відбувся щорічний вернісаж гуцульських ліжників "Барвограй-2016".

Організований Яворівським Центром народного мистецтва "Гуцульська гражда", захід проведено з метою збереження та розвитку народних художніх промислів, підтримки народних майстрів та популяризації самобутнього гуцульського народного мистецтва, повідомили у Національному музеї народного митсецтва Гуцульщини та Покуття.

У рамках свята проведено виставку художнього ткацтва та вишиванок з приватної збірки місцевого колекціонера Богдана Петричука, організовано засідання круглих столів, відкрито пам’ятний Знак з нагоди 125-річчя від дня народження відомої ліжникарки Параски Шкрібляк-Король. Учасники "Барвограю" мали нагоду відвідати творчі майстерні ліжникарів.
Вернісаж зібрав понад 15 найкращих майстринь-ліжникарок, які поряд з традиційними представили власні новаторські розробки у технології та орнаментиці.
Під час засідання круглих столів порушено низку актуальних тем у галузі ліжникарства, зокрема "Яворівський ліжник – ужиткова річ і витвір мистецтва", "Параска Шкрібляк-Король  навчителька ліжникарства", "Українська вишиванка  символ самоідентифікації". 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: