fbpx

На Прикарпатті бійці Нацгвардії випробували харківський БТР-4Е

Суспільство 19:38, 06.05, 2017

На військовому полігоні у Старому Лисці, що на Прикарпатті, відбулися масштабні навчання Національної гвардії України. Свої навички відточували екіпажі бронетранспортерів, які приїхали з військових частин Західного регіону.

Тренувалися керувати військовою технікою і стріляти в умовах, максимально наближених до бойових, передає "5 канал".

Майстерність ведення бою вдосконалюють як новачки, так і бойові офіцери. Микола Огір – командир відділення вогневої підтримки, брав участь у військових операціях на сході України. Там і випробував харківський бронетранспортер 4Е.

За умовною ворожою ціллю екіпаж бронетранспортера стежить за бортовим монітором. Електронні системи наведення вогню допомагають здійснити влучні постріли. Кулемети та гранатомети, встановлені на бойовій машині, здатні забезпечити надійну вогневу підтримку бійцям підрозділу.

"Вони забезпечують дальність ураження противника, починаючи з 1 тис. метрів. Як і броньованих цілей, так і автомобільної техніки, їхніх броньованих машин. Ну і, відповідно, ураження живої сили, яка наближається по рубежах", – зазначив заступник начальника Західного територіального управління НГУ Сергій Скрипнюк.

Бронетранспортери нацгвардійці використовують на Сході, зокрема, під час спецоперацій та зачистки територій від бойовиків. Цього разу бойові навички на полігоні вдосконалили близько сотні військових Національної гвардії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: