fbpx

На Прикарпатті близько 100 тисяч сімей звернуться за субсидіями

Суспільство 15:07, 31.03, 2015

Тепер, щоб отримати субсидію для сплати житлово-комунальних послуг, мешканцям не потрібно буде проходити рутинні процедури.

Про це на сьогоднішній нараді повідомив голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук.

На сьогоднішній день субсидії отримують 1 100 000 сімей, а після введення спрощеного субсидіювання очікується забезпечити субсидіями 4 300 000 сімей. В тижневий термін будуть мобілізовані всі сили, щоб допомогти людям в оформленні документів.

Керівник департаменту Леся Бурдяк пояснила, що для того, щоб отримати субсидію, не потрібно приносити довідки про доходи. На цей час постанова передбачає тільки два документи – заява і декларація, які треба подати до органів праці і соціального захисту особисто або поштою. Заява містить всього три пункти, які потрібно буде заповнити.

Обмеження на декілька будинків чи декілька автомобілів або перевищення розміру земельної ділянки зняті. Винятком є одноразова вартісна покупка на суму, яка перевищує 50 000 гривень протягом попереднього періоду.

Субсидії надаються на 12 місяців, а не на опалювальний період, як раніше. Скасовується необхідність повторних звернень на новий період, вони будуть переводитись автоматично.

Також субсидії можуть отримати навіть громадяни, які не зареєстровані в житловому приміщенні, на основі договору оренди. Особи працездатного віку, які не працюють, мають право на одержання субсидій.

Субсидія призначається в 10-денний термін після звернення громадянина. При цьому особи, які подадуть неправдиві дані і їм буде призначена субсидія, а пізніше будуть встановлені недостовірні факти, платитимуть у подвійному розмірі.

На сайті міністерства соціальної політики розроблений калькулятор, який автоматично розраховує приблизну суму субсидій, яку ви можете отримати.

Кількість сімей, які звернуться за субсидіями для сплати житлово-комунальних послуг, збільшиться втричі, з 36 000 до 100 000 сімей по області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: