fbpx

На Прикарпатті готуються до утворення ще однієї об’єднаної територіальної громади

Суспільство 13:16, 26.01, 2017

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка провела робочу зустріч з головою Косівської РДА Зеновієм Томащуком і представниками сіл Рожнів, Химчин та Кобаки щодо конфедерації названих поселень в Рожнівську об'єднану територіальну громаду.

Також участь у розмові взяли заступник голови ОДА Валерій Крецул, представники Офісу реформ в області та департаменту фінансів ОДА, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.
 

"Добре, що ви проявили ініціативу і впевнено крокуєте до об’єднання своїх громад. Адже, зважаючи на минулорічний досвід, таке рішення внесе багато позитивних змін для людей, які там проживають. Опираючись на факти, варто зазначити, що зі сторони держави ОТГ отримують значну допомогу. Тільки в минулому році нашим об’єднаним громадам надано державних субвенцій у розмірі майже 22 млн грн, що дало змогу покращити інфраструктуру та забезпечити умови для розвитку ОТГ", – зазначила Марія Савка.

Також посадовець додала, що насамперед потрібно зробити всі розрахунки щодо можливостей самостійного функціонування громади, саме тоді варто робити наступні дії.

За словами Зеновія Томащука, з 11 тисяч жителів трьох сіл понад 90 відсотків виявили бажання бути у складі Рожнівської ОТГ.

За підсумками наради було узгоджено послідовність дій з метою ефективного та швидкого завершення процесу об’єднання Рожнівської громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: