fbpx

На Прикарпатті групи реагування поліції патрулюватимуть з планшетами

Суспільство 08:04, 02.03, 2017

Від учора поліцейські відділів та відділень поліції Івано-Франківщини користуватимуться планшетними комп'ютерами під час роботи в зоні обслуговування, що дозволить значно прискорити реагування на повідомлення та звернення громадян про злочини та правопорушення.

Про це інформує прес-служба Національної поліції в Івано-Франківській області.

Перше березневе чергування для групи реагування патрульної поліції Богородчанського відділення поліції розпочалося з повідомлення про крадіжку з приватного помешкання у селі Горохолино, яке поступило на планшет з кол-центру по лінії "102".

Вже за 10 хвилин працівники поліції були на місці події, отримали детальнішу інформацію про подію від заявника, зафіксували та оперптивно передали її. Оскільки виявлені сліди на місці події та розповідь господаря свідчили про ймовірне вчинення злочину, члени ГРПП також проінформували чергову частину відділення поліції про необхідність залучення слідчо-оперативної групи. До моменту її прибуття поліцейські забезпечували обмеження доступу до місця події.

Як розповів начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області полковник поліції Микола Іваницький, головне завдання ГРПП – оперативне реагування на повідомлення громадян про вчинення злочинів чи правопорушень, запобігання їм та їх припинення, затримання правопорушників, забезпечення охорони місця події та максимальне збереження слідової бази, а також надання посильної допомоги громадянам у різноманітних ситуаціях.

Використання планшетних комп'ютерів дозволить поліцейським, перебуваючи на місці виклику чи маршруті патрулювання, невідкладно знайти необхідну інформацію у наявних базах даних поліції, зокрема про особу, транспортний засіб, номерні речі та інше. Відтак це позитивно вплине на мобільність роботи правоохоронців, що в свою чергу підвищить оперативність та якість реагування на звернення громадян, зокрема сприятиме розкриттю злочинів за гарячими слідами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: