fbpx

На Прикарпатті координаційний комітет області допомоги учасникам АТО сконсолідував райони

Суспільство 13:58, 30.10, 2014

Координаційний комітет області допомоги учасникам АТО вперше провів засідання разом з представниками районних організацій, які займаються питаннями, що виникають у військовослужбовців та членів їх сімей.

Координаційний комітет області вирішив об'єднати зусилля із районними організаціями, щоб отримувати повнішу інформацію про усіх осіб, які перебувають чи перебували в АТО та їх родини. Часто інформація про військових, яка є в загальнодоступних джерелах, неповна або не відповідає дійсності. Особливо цінною є інформація про учасників добровольчих батальйонів. У її зборі корисними можуть бути представники районних комітетів.

Співголова координаційного комітету Зіновій Шкутяк зазначив, що в області на сьогодні загалом (разом з героями Небесної сотні) нараховується 40 загиблих осіб і 125 поранених.

"Багато ми ще не знаємо. Ці дані, які ми маємо на сьогодні, адже є частина військових, які зникли безвісти, і ми не знаємо точно, яка ситуація, частина – в полоні. Також в ЗМІ з’являється інформація про похоронених бійців, яких вже близько 140 чоловік, чиї особи не встановлено. Їх ідентифікують лише через деякий час, і дай Боже, щоб там не було нікого з нашої області. Ми користуємось тільки офіційною інформацією", – зазначив Зіновій Шкутяк.

На засіданнях вирішують питання, пов'язані із допомогою учасникам АТО, зокрема, виділення як благодійних, так і державних коштів на потреби безпосередньо військових, поранених, їх родин та сімей загиблих.

Координаційний комітет області допомоги учасникам АТО працює з 02 серпня 2014 року. До координаційного комітету входять учасники громадських організацій та представники органів влади.

"За цей час з подання голови облради виділено 210 тисяч гривень на допомогу 46 особам. З них 125 тисяч пішло для 27 поранених. Є й інші поступлення", – розповіла член координаційного комітету Ганна Беляшова.

Присутні представники районних комітетів, які відповідають за допомогу учасникам АТО, озвучили проблемні питання, які у них виникають щодо військових та членів їх сімей. Найбільш проблемними є родини загиблих та поранених. Переважно виникають питання із нарахуванням пільг. Спільною для всіх є проблема, що деяким військовим, які проходять службу в АТО (особливо в добровольчих батальйонах), не надають статуси учасників, відповідно їх родини офіційно не можуть отримати пільг від держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: