fbpx

На Прикарпатті люди ВОЛІ підбили підсумки за 100 днів роботи. ФОТО. ВІДЕО

Політика 09:32, 31.03, 2016

В Івано-Франківську відбувся Форум людей ВОЛІ, на якому активісти партії розповіли про свої здобутки за 100 днів роботи.

Народний депутат України від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко зазначив, що люди ВОЛІ йшли до влади, аби творити зміни.

"Ми на Прикарпатті непримиримі до корупції, ми будемо захищати малий та середній бізнес. Для нас партія – це тільки інструмент, щоб реалізувати наші внутрішні переконання, аби подолати хаос та корупцію ,  звернувся до учасників депутат "ВОЛІ".  Ми разом прийшли для того, щоб повикидати всіх негідників, які ще з часів Януковича сидять в обласній та районних державних адміністраціях та на інших важливих посадах".

"Все, що ми говорили під час виборів, ми намагаємось дуже чітко та послідовно виконувати. На жаль, у Івано-Франківській облраді не звикли мати відкриту політику. Ми не погоджуємось з багатьма рішеннями, на які ми не готові закривати очі. Не через те, що ми проти, а через те, що це є за межами нашої совісті",  зазначила очільниця фракції "ВОЛЯ", заступник голови облради Ольга Галабала.

Вона поінформувала, що основними пріоритетами партії "ВОЛЯ" є:

· Ремонт доріг області. Ініційовано звернення Облради до "Укравтодору" та уряду, завдяки якому вдалося отримати 460 мільйонів гривень на ремонт доріг на Франківщині.

· Контроль за якістю газу. Ініційовано перевірки якості газу у кожному районі області.

· ​Соціальний захист населення. Ініційовано звернення облради до уряду про скасування  змін до пенсійного законодавства та відновлення права працівників освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення на пенсію за вислугу років. Порушено питання незавершеного будівництва хірургічного корпусу у м. Івано-Франківськ.

· ​Соціальний захист учасників АТО. Ініційовано створення Комісії облради у справах захисту інтересів учасників АТО. Також запропонували передати базу "Прикарпаття" в Яремчі для реабілітації учасників АТО та їх сімей.

· ​Підтримка об'єднаних територіальних громад. Підтримка Старобогородчанської та Верхнянської об’єднаних територіальних громад та зустрічі із потенційними – Бурштинською, Лисецькою, Делятинською, Тисменицькою, Пістинсько-Шешорівською громадами.

· ​Застосування системи "ProZorro" для всіх екологічних коштів на суму понад 50 000 гривень. Спрямовано звернення до прем’єр-міністра та уряду з проханням зобов’язати обласну та районні адміністрації використовувати систему "ProZorro»"для екологічних коштів.

· Боротьба з незаконним видобутком гравію з річок. Проведено чисельні рейди, де фіксували незаконний видобуток піщано-гравійної суміші. Зокрема, с. Микуличин Яремчанського району, с. Заболотів Снятинського району, с. Воскресінці Коломийського району, а також у декількох місцях заповідної річки Лімниця.

· Протистояння незаконній вирубці лісів. Зокрема, у Богородчанському та Косівському районах, та незаконному вивозу саджанців та вирубці дерев у НПП "Гуцульщина". Щодо всіх фактів проведено екологічні рейди, порушено кримінальні справи.

· Аналіз видачі спецдозволів для кар'єрів, нафтових та газових сховищ, з яких громади нічого не отримують, крім розбитих доріг. Висунуто вимоги до "Держгеонадр" зафіксувати особливі умови, щоб користувачі надр сплачували кошти громадам, податки в місцеві бюджети, а також компенсували шкоду за розбиті дороги.

· Перегляд рішень про руслоочищувальні роботи, які мали ознаки корупційності.Створено робочу групу щодо аналізу дії положення про руслорегулювальні та руслоочисні роботи.

· Справедливий розподіл коштів бюджету.

· Сплата податків на місцях компаніями олігархів.

· Відкриття переходу на кордоні між Україною та Румунією.

· Домоглися ухвалення рішення обласною радою щодо заборони будівництва гідроелектростанцій у верхній частині Дністра.

За час роботи "волівців" в облраді було підготовано 13 депутатських запитів, зроблено 102 депутатських звернення, проведено понад 70 зустрічей із виборцями.

Депутати облради від партії "ВОЛЯ" кожного тижня ведуть прийом громадян та звітують у районних газетах про ту роботу, яку вони проробили, і роботу партійних осередків.

У Форумі людей ВОЛІ на Франківщині взяли участь понад 200 делегатів з усіх районів області.

Нагадаємо, сьогодні партія "ВОЛЯ" налічує 7 обласних організацій, 81 районних, 47 міських та близько 470 осередків в Україні.

Має 800 членів партії та понад 3 тисячі прихильників та кандидатів у члени партії.

Партія "ВОЛЯ" має в Івано-Франківській обласній раді 7 депутатів. У районних радах Франківщини  38 депутатів, у міських  27, у сільських  понад 100 та 14 людей ВОЛІ  сільські голови.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: