fbpx

На Прикарпатті медикам заборгували зарплати на 51,5 млн гривень

Здоров'я 11:51, 06.09, 2016

Днями в залі засідань обласної психоневрологічної лікарні № 3 відбулося чергове засідання колегії департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації, на якому розглядалися проблемні питання галузі.

Зокрема, йшлося про діяльність рентгенологічної служби в області, початок роботи обласного госпіталю ветеранів війни та стан підготовки закладів охорони здоров’я області до осінньо-зимового періоду.
На початку засідання директор ДОЗ ОДА Мирон Матейко представив присутнім нового заступника директора департаменту – начальника управління ресурсного і правового забезпечення, моніторингу та супроводу державних програм Андрія Гуменюка. З нагоди 25-ої річниці незалежності України ювілейною медаллю нагородили головного спеціаліста ДОЗ ОДА з терапії Ларису Боришкевич.
Як зазначили фахівці, основною проблемою галузі охорони здоров’я є дефіцит бюджетів, здебільшого у районах і містах області, зумовлений недостатністю субвенції. Так, заборгованість по зарплаті на 1 серпня становила 51,5 мільйонів гривень, у тому числі у Богородчанському, Верховинському, Снятинському, Галицькому, Городенківському, Коломийському, Калуському (без м. Калуш), Косівському та Тлумацькому районах.

Окрім проблем фінансування та реформування, вагомим здобутком в розвитку охорони здоров’я області можна вважати відкриття обласного госпіталю ветеранів війни на 75 ліжок у місті Коломия, який з липня поточного року офіційно зареєстрований як новий заклад замість колишньої вузлової лікарні Львівської залізниці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: