fbpx

На Прикарпатті міністр культури Євген Нищук пообіцяв співпрацю з європейськими кінокомпаніями

Культура 23:12, 06.05, 2016

Міністр культури України Євген Нищук обіцяє ініціювати входження України в європейську програму "Єврімаш" для співпраці з європейськими кінокомпаніями.

Про це міністр, який перебуває на Прикарпатті з робочою поїздкою, заявив кореспонденту Укрінформу в Івано-Франківську.

"На наступному тижні буде поданий "Закон про кіно". Зі свого боку я хочу переконати, що на платній основі нам треба увійти в європейську програму "Єврімаш", яка дасть можливість співпрацювати з європейськими кінокомпаніями. Таким чином ми порятуємо цей напрямок, який був направлений лише в бік Росії. На європейському ринку без участі в цій програмі неможливо існувати. Більше того, вона відкриває ще й грантову допомогу",  сказав Євген Нищук.

Він зауважив, що Держкіно нині підтримує лише виробників "повного метру", тоді як український серіал залишається поза увагою.

"Нам необхідний власний український контент нашого серіалу. Я радий за своїх колег, які знімаються в наших серіалах. Але питання навіть не у мові. Вони поки не відрізняються від того, що йде в російському форматі", – констатував міністр культури.

Сьогодні міністр культури України Євген Ніщук перебуває з робочим візитом на Івано-Франківщині. У Пшеничниках він взяв участь в освячуванні дзвіниці Святого Юрія.

Також міністр підтвердив свою участь у фестивалі "Карпатський простір", де будуть обговорювати наукову та економічну співпрацю з регіоном.

Відомо, що країнами-учасниками фестивалю "Карпатський простір" будуть Україна, Австрія, Польща, Румунія, Словаччина, Угорщина та Румунія. Серед почесних гостей – делегації Азербайджану, Грузії та Естонії.

Читайте також: Дефіле Івано-Франківського симфонічного оркестру відкрили Міжнародний мистецький фестиваль "Карпатський простір".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: