fbpx

На Прикарпатті на ремонті дороги "відмили" понад 22 мільйони гривень

Суспільство 11:12, 05.10, 2015

Керівники підприємства, яке є переможцем тендерних закупівель, незаконно заволоділи понад 22 мільйонами гривень при виконанні робіт з ремонту автомобільної дороги державного значення.

В Івано-Франківській області податковою міліцією викрито посадових осіб підприємств, які займалися легалізацією коштів, отриманих злочинним шляхом.

Про це у мережу Фейсбук пише перший заступник голови Державної фіксальної служби Сергій Білан.

Наразі встановлено, що при цьому зловмисники легалізували 14 мільйонів гривень шляхом придбання будівельної техніки та інших товарів, які вони використовували в господарській діяльності підприємства.

Як показала перевірка, в 2015 році компанія отримала майже 90,5 мільйона гривень на ремонт доріг в Івано-Франківській області. Зазначені роботи фірма виконувала частково власними силами і коштами на суму майже 20,1 мільйона гривень. Крім того, для проведення робіт на суму майже 70 мільйонів гривень був найнятий підрядник.

Податківці встановили, що при проведенні робіт здійснювалося значне завищення ціни будівельних матеріалів. Це робилося шляхом оформлення їх закупівлі по ланцюгу пов'язаних між собою підприємств, на кожній ланці якого вартість матеріалів росла.

Таким чином, зловживаючи своїм службовим становищем, посадові особи підприємства заволоділи коштами держбюджету, виділеними на ремонт автодороги, в особливо великих розмірах на загальну суму понад 22 мільйони гривень.

На цей час відомості про вчинення кримінального злочину за ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: