fbpx

На Прикарпатті найбільше сміття на берегах Лімниці, Чорного та Білого Черемошів

Суспільство 21:05, 16.03, 2016

Держекоінспекція Івано-Франківської області провела перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства сільськими радами Верховинського та Рожнятівського районів.

Найбільшою проблемою є засміченість побутовими та виробничими відходами у водоохоронних зонах річок Білий Черемош, Чорний Черемош, Лімниця, на берегах яких виявлено відходи деревопереробної промисловості.

"Органами місцевого самоврядування, на жаль, протягом півроку не вжито заходів щодо усунення виявлених порушень, посилаючись на недостатність коштів", – повідомив на колегії Богдан Чукор, заступник начальника Держекоінспекції в Івано-Франківської області.

Також у Держекоінспекції відібрали 41 пробу ґрунтів. Виявлено перевищення вмісту нафтопродуктів в пробах ґрунтів з території ПП "Фірма – Інвестцентр" (м. Івано-Франківськ), НГВУ "Долинанафтогаз" (м. Долина), ПАТ "ДТЕК Західенерго" ВП "Бурштинська ТЕС" (м. Бурштин), НГВУ "Надвірнанафтогаз" (с. Солотвин); вмісту амонію в пробах з території с. Делієво Галицького району (ТзОВ "Даноша"); вмісту амонію та фосфатів з території с. Маріямпіль Галицького району (ТзОВ "Даноша").

На виконання постанови Калуського МВ УМВС проведено позапланову перевірку КП "Екосервіс" (м. Калуш), під час якої на території земельної ділянки, відведеної під полігон, та прилеглих земельних ділянках виявлено засмічення та забруднення земель. Нараховано 1979,356 тис. грн завданої довкіллю шкоди. Матеріали перевірки скеровано до Калуського МВ УМВС.

Загалом у 2015 році в області проведено 53 перевірки у сфері поводження з відходами та 35 порушників притягнуто до адміністративної відповідальності на загальну суму штрафів 7,548 тис. грн.

Також проведено 45 перевірок у сфері використання та охорони земель, 10 порушників притягнуто до адміністративної відповідальності на загальну суму штрафів 5,610 тис. грн. Нараховано 1 984,218 тис. грн завданої довкіллю шкоди. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: