fbpx

На Прикарпатті назвали кращі за соціально-економічним розвитком райони

Економіка 06:57, 10.06, 2016

В облдержадміністрації відбулася нарада за участю голови облдержадміністрації Олега Гончарука, народного депутата України Анатолія Матвієнка, голів райдержадміністрацій щодо підсумків соціально-економічного та культурного розвитку області за 2015 рік та 5 місяців 2016 року.

Директор департаменту економіки, промисловості та інфраструктури ОДА Жанна Табанець навела статистику результатів оцінки (рейтингу) соціально-економічного розвитку районів області за січень-березень 2016 року, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.

За її словами, згідно з оцінкою результатів соціально-економічного розвитку районів області за січень-березень 2016 року, яка затверджена розпорядженням обласної державної адміністрації від 10.03.2016 №117, серед районів області 1-3 місце посіли НадвірнянськийКосівський і Верховинський райони. За рейтинговими розрахунками останні 3 місця зайняли: ГороденківськийРогатинськийТлумацький райони.

За словами Олега Гончарука, соціально-економічна та культурна сфери розвитку області є одними з найголовніших для прикарпатців.

"Ці дві сфери включають в себе найвагоміші складові життя: освіту, виховання, інтелектуально-культурний розвиток, охорону здоров’я, соціальне забезпечення та задоволення інших потреб людини. Саме тому слід спрямувати всі зусилля на їх покращення", – наголосив очільник Прикарпаття.

Народний депутат України Анатолій Матвієнко висловив думку щодо покращення результатів соціально-економічного та культурного розвитку області.

"На моє переконання, Україна здатна генерувати нову якість у всіх сферах розвитку. Для того, щоб це зробити на рівнях районів, потрібно ввести показник динаміки, який стимулюватиме до результативності",  зазначив Анатолій Матвієнко.

Варто зазначити, що, за даними моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів 2015 року, який проводиться Мінрегіонбудом України, Івано-Франківська область зайняла четверте місце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: