fbpx

На Прикарпатті невикористані бюлетені знищували болгаркою. ВІДЕО

Суспільство 16:41, 26.10, 2015

На одній з виборчих дільниць Івано-Франківщини члени ДВК знищували невикористані бюлетені за допомогою болгарки.

Відео у мережі Фейсбук оприлюднили спостерігачі  від "Комітету виборців України".

У законі України "Про місцеві вибори" зазначається, що невикористані виборчі бюлетені з кожних місцевих виборів мають погашатися шляхом відокремлення правого нижнього кута бюлетеня.

4. Дільнична виборча комісія підраховує невикористані виборчі бюлетені, у тому числі бюлетені, зазначені у частині тринадцятій статті 77 цього Закону, окремо з кожних місцевих виборів та у кожному виборчому окрузі, в яких проводилося голосування на виборчій дільниці. Кількість таких бюлетенів з кожних місцевих виборів та у кожному з округів оголошується і заноситься до відповідних протоколів про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці.

5. Невикористані виборчі бюлетені з кожних місцевих виборів погашаються шляхом відокремлення правого нижнього кута бюлетеня. Погашені невикористані виборчі бюлетені (із контрольними талонами) разом із бюлетенями, зазначеними у частині тринадцятій статті 77 цього Закону, запаковуються окремо з кожних місцевих виборів та по кожному виборчому округу. На пакетах робляться написи "Невикористані виборчі бюлетені", зазначаються назва місцевих виборів, позначення та/або номер виборчого округу, номер виборчої дільниці, кількість запакованих виборчих бюлетенів по відповідному виборчому округу, дата і час пакування, ставляться підписи присутніх членів дільничної виборчої комісії та печатка комісії.

Нагадаємо, у Коломиї невикористані бюлетені порубали сокирою. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: