fbpx

Неповнолітнім дітям, братам та сестрам загиблих "майданівців" з Прикарпаття виплачуватимуть матеріальну допомогу

Суспільство 17:59, 26.05, 2016

З травня неповнолітні діти, брати та сестри загиблих під час Євромайдану прикарпатців отримуватимуть щомісячно з обласного бюджету 1531 гривень матеріальної допомоги.

Такі зміни до обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій, осіб, які перебувають чи перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення, затвердженої рішенням обласної ради від 06.06.2014. № 1259-28/2014 (зі змінами), затвердила сесія Івано-Франківської обласної ради.
 
Директор департменту соцзахисту Леся Бурдяк поінформувала, що проголосовані зміни полягають у тому, щоб щомісячно виплачувати одноразову допомогу дітям, братам і сестрам загиблих на Майдані прикарпатців до набуття повноліття.
 
За словами голови обласної ради Олександра Сича, такі зміни запропонував внести у програму батько загиблого Героя Романа Гурика, сім'я якого виховує неповнолітніх донечок.
 
Депутат облради Василь Попович запропонував виплачувати таку допомогу також дітям, братам і сестрам загибих на війні добровольців. Голова облради Олександр Сич дав протокольне доручення опрацювати пропозицію депутата і на наступній сесії проголосувати.
 
За словами Поповича, в області на сьогоднішній день п'ять загиблих добровольців.
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: