fbpx

На Прикарпатті невідомі захопили дамбу та осушують озеро, щоб виловити рибу

Суспільство 09:58, 23.11, 2015

Невідомі захопили дамбу і відкрито осушують озеро у Раківці, щоб забрати всю рибу. Правоохоронні органи мовчать.

Про це "Галицький кореспондент" повідомив Володимир Мазур, керівник компанії "5 стихія", яка орендує дамбу озера в урочищі Гостилів Городенківського району. Озеро площею 24 гектари може зникнути з карти Прикарпаття.

Озеро належить до території трьох сіл: Раковець, Чортовець та Олієво-Королівка.

"Невідомі особи вночі захопили дамбу, підняли шлюзи і почали спускати воду, розставили сітки на рибу. Сільські голови повідомили мене як орендаря. Я викликав міліцію. Міліція приїхала, все задокументувала і поїхала. Мені сказали, що це робить місцевий кримінальний авторитет "Ланц", бо він раніше "кришував" озеро і тепер має забрати собі всю рибу. Я не знаю, хто такий "Ланц", але після Майдану такі речі неприпустимі", – розповів Володимир Мазур.

За його словами, він разом з селянами та активістами самостійно полагодив шлюзи і зупинив витікання води, але вже наступної ночі невідомі особи знову їх відкрили і вода продовжує витікати. Реакції від міліції, каже Мазур, немає.

"Справа не в тому, чия риба. Екологи наголошують, що якщо вода з озера спускатиметься ще кілька днів, воно вже більше не набереться і може зникнути з карти. Коли 20 років тому озеро спускали, воно набиралося 3 роки", – наголошує Володимир Мазур.

Він каже, озеро останніх 10 років перебувало у сільській власності, документів на нього немає, але бандити збирали з селян гроші за вилов риби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: