fbpx

На Прикарпатті пенсіонерка віддала шахраям 1500 доларів за "порятунок" онука

Суспільство 12:32, 15.06, 2017

Щодня до прикарпатської поліції надходять повідомлення про шахраїв. Зловмисники використовують різні схеми видурювання грошей у довірливих людей.

Вчора повідомлення про шахрайські дії надійшло й до Рожнятівського відділення поліції. Пізно ввечері на домашній телефон 75-річної пенсіонерки зателефонував чоловік, який назвався її внуком.

Схвильованим голосом повідомив про те, що скоїв злочин і перебуває в поліції. Для того, щоб уникнути проблем, "онук" попросив передати його знайомому гроші в сумі 1500 доларів США. Приблизно через годину чоловік пенсіонерки передав вказану суму невідомому, котрий під'їхав на автомобілі, інформує СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Також до чергової частини Калуського відділу поліції звернулася ошукана 46-річна жителька району. Напередодні на її мобільний телефон зателефонував чоловік, який представився працівником місцевого банку. Під час спілкування з потерпілою зловмисник увійшов до неї в довіру і дізнався код її кредитної карти, з якої зняв майже шість з половиною тисяч гривень.

За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: