fbpx

На Прикарпатті перепоховали 225 жертв сталінських репресій

Суспільство 11:28, 21.09, 2015

У неділю, 20 вересня, у селі Єзупіль Тисменицького району відбулось перезахоронення 225 жертв, закатованих енкаведистами.

Очолив урочисте перезахоронення Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин відправою Божественної Літургії, інформують в Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ.

Після Архієрейської Божественної Літургії розпочався процесійний хід, молитва Панахиди, на якій вірні помолилися за душі невинно убитих людей у Єзупільській в’язниці НКВД.

"Ці люди убиті тільки за те, що любили свій народ, зберігали свою рідну культуру, мову та прадідівську віру нашої Святої Церкви. За те, що любили і шанували нашу Батьківщину і хотіли будувати її вільною і незалежною", – звернувся до присутніх Митрополит Володимир.

У своєму слові Архієпископ Володимир звернувся і до сьогоднішніх важких подій, які випали на долю України.

"І сьогодні є ще багато таких, які вороже дивляться і на наш народ, і на нашу культуру та на нашу прадідівську віру. Вони не змогли ще перебудуватись серцем, не змогли ще скинути з себе ту подобу сталінізму", – підсумував наш Владика.

Розкопки проводило Івано-Франківське обласне історико-просвітницьке товариство "Меморіал", починаючи ще з 2011 р. Свою професійну допомогу вклав також судово-медичний експерт п. Омелян Левицький. Активно долучались до допомоги селяни та сільський голова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: