fbpx

На Прикарпатті перевірять дитячі оздоровчо-відпочинкові заклади на дотримання санітарних норм

Суспільство 17:15, 30.06, 2016

Сьогодні в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні відбулося засідання координаційної ради з питань протидії туберкульозу і ВІЛ/СНІДу під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка.

Участь у ньому взяли директори профільних департаментів ОДА, заступники голів РДА та представники медичної галузі Прикарпаття.
 

За дорученням голови облдержадміністрації Олега Гончарука першочерговим питанням засідання стало посилення контролю за дотриманням вимог санітарного законодавства у закладах громадського харчування. Зокрема, посадовець дав доручення організувати перевірки об’єктів підвищеного ризику, в першу чергу – дитячих відпочинково-оздоровчих закладів, пише КУРС з посиланням на прес-службу Івано-Франківської ОДА.

"Масові отруєння їжею у закладах громадського харчування показали, що є проблема із самою системою контролю,  зазначив Ігор Пасічник. – Голова ОДА поставив чітке завдання налагодити ефективну систему контролю за якістю продуктів та умовами харчування. Наша мета – не допустити масових випадків захворювань, що спричинені неякісною їжею".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура відкрила кримінальні провадження за фактами масових отруєнь на Прикарпатті

Ігор Пасічняк підкреслив, що необхідно розробити діючий механізм для поліпшення епідеміологічної ситуації в області. Відповідальні структури повинні діяти у тісній співпраці із закладами охорони здоров’я, Держпродспоживслужби області та міських і районних лабораторних центрів Держсанепідслужби України в області.

Також на нараді обговорили забезпеченість закладів області медикаментами для лікування інфекційних захворювань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: