fbpx

На Прикарпатті поліцейські закликають велосипедистів дотримуватися правил дорожнього руху. ФОТО

Суспільство 08:26, 03.03, 2017

Рейд, проведений працівниками поліції у Богородчанському районі, показав, що далеко не усі власники велосипедів добре володіють знаннями щодо поводження з ними на дорозі та дотримуються встановлених правил.

Як повідомив заступник начальника управління – начальник відділу забезпечення безпеки дорожнього руху та спеціальних заходів УПД ГУНП в Івано-Франківській області Андрій Прусак, вже від початку року на дорогах краю сталося 4 дорожньо-транспортних пригоди за участю велосипедистів. У двох випадках – в Коломийському та Галицькому районах – велосипедисти зазнали смертельних тілесних ушкоджень. Наразі слідство з'ясовує, чиї саме помилки – потерпілих чи водіїв автотранспортних засобів – стали причиною загибелі людей. Разом з тим поліцейські ще раз наголошують, що велосипедисти – особливо вразлива категорія учасників дорожнього рух і на це слід зважати як водіям автотранспорту, так і самим любителям велосипедної їзди, інформує управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області.

Під час спілкування з велосипедистами Богородчанщини працівники поліції зауважили, що нерідко вони навіть якщо знають свої права та обов’язки на дорозі, не завжди їх дотримуються.

Поліцейські виявляли факти неналежного обладнання велосипедів звуковим сигналом та світлоповертачами. 

Велосипедистам також звернули увагу на те, що, рухаючись проїжджою частиною дороги, не можна різко змінювати напрямок руху, слід застосовувати вказівні сигнали для того, щоб попередити про свої наміри здійснити той чи інший маневр інших учасників руху.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: