fbpx

На Прикарпатті поліція виявила п'ять незаконних посівів маку

Суспільство 22:14, 23.06, 2017

Минулої доби правоохоронці задокументували п'ять фактів незаконних посівів. Одне із найбільших насаджень маку виявили на земельній ділянці жителя Косівського району – близько 500 рослин снодійного маку.

Крім того, на території господарств, що в Коломийському, Снятинському та Калуському районах, дільничні офіцери поліції виявили та вилучили в загальному понад 1000 рослин снодійного маку, які місцеві мешканці вирощували на власних присадибних ділянках, інформує Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

Наразі незаконно вирощувані рослини вилучили та направили на дослідження.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження, передбачені ч.1 ст. 310 (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин) Кримінального Кодексу України.

Правоохоронці і надалі проводитимуть комплекс оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на протидію незаконному вирощуванню нарковмісних рослин. Винуватців притягуватимуть до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: