fbpx

На Прикарпатті повідомлено про підозру п’ятьом учасникам наркоугруповання

Суспільство 23:19, 27.07, 2016

Прокуратурою Івано-Франківської області погоджено повідомлення про підозру в організації контрабанди та незаконному виготовленні, зберіганні та збуті наркотичних засобів та психотропних речовин п’яти членам організованої групи.

У квітні цього року прокуратурою області спільно із співробітниками УСБУ в області виявлено групу осіб, які тривалий час вчиняли злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин. Тоді затримано трьох фігурантів, а в кінці червня ще двох, пише КУРС з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

В ході розслідування встановлено, що зловмисники неодноразово купляли в країнах Європейського Союзу та переміщали через митний кордон України, з приховуванням від митного контролю, таблетки "Cirrus" із вмістом прекурсора – псевдоефедрина в особливо великих розмірах, з метою їх подальшого використання для виробництва та виготовлення психотропних речовин у нарколабораторіях у м. Івано-Франківську та Одеській області, в яких вони виготовляли амфетамін та метамфетамін. Виготовлені психотропи реалізовували по всій території України. 

Наразі всі п’ятеро учасників злочинної організованої групи перебувають під вартою. Двом з них повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 305 та ч. 3 ст. 307 КК України, іншим двом – за ч. 3 ст. 305 КК України та одному  за ч. 3 ст. 307 КК України.
Досудове розслідування триває, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: