fbpx

На Прикарпатті правоохоронці вилучили з двох спиртзаводів понад 150 тисяч літрів спирту

Суспільство 16:46, 25.07, 2017

Вчора працівники податкової міліції провели обшуки на 41 спиртзаводі по всій Україні, які підозрюють у виготовленні контрафактного спирту. Обшуки проводили у Залучанському та Підгайчиківському спиртзаводах на Івано-Франківщині.

Обшуки проводили на заводах у 14 областях України. Участь у них брали 430 працівників податкової міліції.

Рішення про проведення вказаних слідчих дій на МПД ДП "Укрспирт" прийнято після отримання у ході досудового розслідування відомостей, які підтверджують факти порушення підприємством чинного законодавства України та ймовірного необлікованого виготовлення продукції, інформує прес-служба ДФС України.

Оскільки до податкової міліції неодноразово надходила інформація про факти необлікованого виготовлення спирту на спиртових заводах ДП "Укрспирт", обшуки на МПД вказаного державного підприємства проводились не вперше.

Колишні керівники ДП "Укрспирт" Харт Олександр (у період 2012 – 2014 років) та Лабутін Михайло (у 2014 році) є фігурантами кримінальних проваджень та перебувають у розшуку. 

До того ж, під час документування злочинної діяльності підпільних цехів з виготовлення лікеро-горілчаних виробів працівники податкової міліції фіксують факти надходження до них спирту, необліковано виготовленого на потужностях вітчизняних спиртових заводів, який правопорушники використовують як сировину для незаконного виготовлення горілки.

За результатами обшуків працівники податкової міліції вилучили та залишили на відповідальне зберігання 97 903,1 декалітрів спиртовмісної продукції на орієнтовну суму понад 180 мільйонів гривень. Зокрема, на двох заводах в Івано-Франківській області вилучили трохи більш як 158 тисяч літрів спирту.

У Залучанському спиртзаводі – 138 550 літрів та Підгайчиківському спитрзаводі – 20 000 літрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: