fbpx

На Прикарпатті презентують книгу про унікальний санаторій у Косові

Культура 21:15, 03.12, 2016

У неділю, 4 грудня, Клуб Ґаліцийський запрошує на презентацію в Івано-Франківську книги про санаторій доктора Аполлінарія Тарнавського в Косові.

Цей оздоровчий комплекс у міжвоєнний період він був другим Закопаним (Польща). Сюди приїжджали Мельхіор Ванькович, Габріеля Запольська, Мар’я Домбровська і інші знаменитості польської культури, повідомляє Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську.

Доктор Тарнавський був ексцентриком, який вчив гігієни гуцулів. Він лікував пацієнтів санаторію роботою, голодуванням і вегетаріанською дієтою.

Зустріч з Наталею Тарковською, авторкою єдиної книги про санаторій в Косові, буде проходити в Івано-Франківську (Центр польської культури та європейського діалогу о 16 годині) та Коломиї (6 грудня о 15:00, Центр мистецтва "Світовид" (бульвар Лесі Українки, 32а).

Книга "Цілитель нації. Культуротворча роль природо-лікувального закладу д-р Аполлінарія Тарнавського в Косові на Покутті (1893-1939)" була видана в цьому році в Кракові. Автор є аспірантом в академії Ігнатіум у Кракові.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: