fbpx

На Прикарпатті прокуратура через суд намагається повернути державі 700 га землі

Суспільство 14:10, 12.05, 2016

З початку 2016 року прокуратурою Івано-Франківської області виявлено численні факти неправомірного використання земельних ділянок.

Так, Тисменицькою та Калуською місцевими прокуратурами встановлені факти ухилення суб’єктами господарювання від проходження конкурсної процедури при отриманні в користування земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної форми власності, пише КУРС з посиланням на прес-службу прокуратури в Івано-Франківській області.

Йдеться про понад 400 га землі, які, отримавши для ведення фермерського господарства, орендарі неправомірно передали в суборенду юридичним особам. Таким чином, земля перейшла без проведення  конкурсу та без сплати коштів за набуття права на оренду землі.

У зв’язку з цим прокуратура через суд вимагає розірвати 32 договори оренди землі та повернути зазначені ділянки. 

Також виявлено факти розпорядження сільськими радами земельними ділянками сільськогосподарського призначення загальною площею 276 га, які відносяться до компетенції Головного управління Держгеокадастру в області.

На усунення цих порушень органами прокуратури області заявлено 4 позови про визнання незаконними та скасування рішень сільських рад та зобов'язання суб'єктів господарювання повернути зазначену землю державі.  

 На разі позовні заяви перебувають на розгляді в суді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: